Olemme saaneet kysymyksiä aktiivisilta asiakkailtamme tarjoamiemme yritysliikuntapalveluiden verokohtelusta asiakasyritysten sekä heidän henkilöstönsä näkökulmasta. Kiitos aktiivisuudesta ja hyvistä kysymyksistä! Me Kehällä olemme avuliasta väkeä, niinpä Jenni selvitteli asiaa niin pitkälle kuin Verohallinnon neuvonnasta osattiin kysymyksiin ja esimerkkitapauksiin vastata. Veroneuvonnan väki kuitenkin muistuttaa, että mm. kohtuullisuuden ja tavanomaisuuden määritelmä hankinnoissa on tapauskohtainen, joten tätä kirjoitusta ei voi suoraan soveltaa eri palveluntuottajien tuotteisiin ja palveluihin. Lait ja säädökset myös päivittyvät jatkuvasti. Tämä kirjoitus on laadittu 30.7.2020 saatujen ohjeistusten ja neuvojen pohjalta.

CrossFit Kehältä yritysliikuntapalvelut ovat asiakasyrityksellemme verovähennyskelpoisia ja heidän henkilöstölleen verovapaita, kunhan ne täyttävät tietyt ehdot. Yrityksen hankkiessa henkilöstölleen virkistystä ja tarjoamalla tyhy-/tykytoimintaa, tulee ottaa seuraavia asioita huomioon.

työkyky, työhyvinvointi, työteho, työnantajamielikuva, työpaikkaliikunta, yritysliikunta, verokohtelu

1) Edut täytyvät olla joko koko yrityksen henkilöstön tai tietyn osaston saatavilla

Mikäli sinulla on useita toimipaikkoja, voit tarjota henkilöstölle Kehä Accessory Programin sekä järjestää Kehällä kollektiivista ohjattua liikuntaa ja virkistystoimintaa halukkaille. Voimme tulla liikuttamaan teitä myös yrityksenne tiloihin tai muualle sopiviin tiloihin. Tuntien sisällöt ja teemat on räätälöitävissä. Yrityksenne voi kustantaa henkilöstölle tarjottavista palveluista osan tai kokonaan.

Lue lisää www.crossfitkeha.fi/yrityksille

2) Virkistystapahtumia tulee olla vuodessa kohtuullinen määrä

Yrityksenne koosta tai henkilöstömäärästä riippumatta, voitte järjestää Kehällä verovapaasti kohtuullisen määrän tapahtumia henkilöstön virkistykseksi. Esimerkiksi liikunnallinen tyky-aamupäivä vuosittain Kehällä treeneineen, luentoineen ja hedelmä-, kahvi-, virvoitusjuoma- sekä kahvileipätarjoiluineen on oiva tapa luoda yhteisöllisyyttä sekä tuoda vaihtelua työarkeen. Yrityksenne voi pitää virkistyspäivän lisäksi vuosittain hieman erilaiset pikkujoulut Kehällä, teille varatussa liikuntatilassa. Meidän kauttamme hoituvat myös ruokatarjoilut ja koristelut. Meillä on myös kontakteja erilaisiin esiintyjiin musiikista stand-upiin. Tapahtumien yhteyteen on saatavissa kilpailutoimintaa.

Lue lisää www.crossfitkeha.fi/yrityksille

Verovapaasti voi järjestää erilaisia muita työkykyä ja työhyvinvointia tukevia tapahtumia sekä palveluita ja tukea henkilöstön virkistykseksi heidän harrastuksiaan;

3) Kehän tiimi-, pari- tai yksilökisat

Kehä voi järjestää yrityksellenne myös omat kisat, joissa haastetaan työkavereita ja joissa pääsee ylittämään itsensä, jokaisen oma taso huomioon ottaen. Osallistuneille voidaan jakaa muistoksi ja palkinnoksi Kehän tuotteita.

Kisapalvelut räätälöidään kisojen keston ja osallistujamäärän mukaan.

Ota yhteyttä jenni@crossfitkeha.fi.

4) Yrityksenne liikuntakerhot Kehällä

Yritys voi tukea rahallisesti liikuntakerhoa, joka perustetaan Kehälle. Kerhon voi perustaa erilaisten lajien, kuten painonnoston, voimistelun, voimailun tai pilateksen ympärille. Kerhossa voidaan myös kokeilla erilaisia lajeja. Mahdollisuuksien rajoissa toteutamme laajan kattauksen lajeja Kehällä tai sen ulkopuolella.

Harrastuskerhopalvelut räätälöidään lajin ja osallistujamäärien mukaan.

Ota yhteyttä jenni@crossfitkeha.fi.

5) Yrityksenne voi hankkia Kehältä hierontaa, jonka tarkoituksena on lihashuolto, palautuminen ja rentoutus

Yritys voi kustantaa henkilöstönsä hieronnasta osan tai kokonaan. Kehällä on erillinen hierontahuone, jossa voi keskittyä palautumiseen rauhassa osaavan hierojan käsittelyssä.

Ota yhteyttä jenni@crossfitkeha.fi.

6) Kehän yritysliikuntatilan vuokraaminen yrityksen käyttöön

Mikäli haluatte tarjota henkilöstöllenne oman liikuntatilan omaehtoiseen harjoitteluun, Kehän yritysliikuntatila on juuri sopiva siihen tarkoitukseen. Tilasta löytyvät harjoitusvälineet sekä puitteet joilla hyvän harjoituksen saa aikaan aloittelijat ja edistyneemmät.

Lue lisää www.crossfitkeha.fi/yrityksille

7) Yrityksenne voi muistaa henkilöstöä verovapaasti Kehän palveluilla ja tuotteilla heidän tavanomaisina merkkipäivinään

Tavanomaiset merkkipäivät ovat esim. 40-, 50-, 60-, 70-vuotissyntymäpäivät, hääpäivä, yli 10 vuoden pitkäaikainen palvelus tai eläkkeelle siirtyminen. Merkkipäivän johdosta annetun lahjan arvo voi olla enintään 1-2 viikon bruttopalkkaa vastaava määrä ja sen tulee olla samanarvoinen suhteessa palkkoihin. Yritys voi antaa lahjoja henkilöstölle merkkipäivien lisäksi 100 € arvosta vuodessa, kunhan ne koskevat koko henkilökuntaa. Lahja voi olla työnantajan valitsema esine, pääsylippu, palvelu tai yksilöity lahjakortti.

Yksilöity lahjakortti voidaan järjestää niin, että työnantaja valitsee esimerkiksi Kehän 10 tuotetta/palvelua, josta työntekijä voi valita haluamansa.

Lue lisää palveluista ja hinnoista www.crossfitkeha.fi/yrityksille ja www.crossfitkeha.fi/hinnasto.

Lähde: Verohallinto