Kuka olet ja mistä tulet?

Rinteen Tiina ja tulen Käpylästä. Kotoisin olen niinkin kaukaa kuin Tikkurilasta, joten Vantaa on aika tuttu paikka. Valmentajana CrossFit Kehällä olen ollut vuodesta 2016 lähtien.

Millainen liikkuja olet?

Sanoisin, että olen tavoitteellinen liikkuja. Olen koko ikäni harrastanut kilpaurheilua. Ensin yleisurheilussa (pikajuoksu) noin 20 vuotta, sen jälkeen CrossFit ja painonnosto tulleet mukaan ja kaikissa näissä oltu SM-tasolla. Yleensä aina onkin joku kisa mielessä, johon tähtään. Liikkujana olen nopeus- ja räjähtävyystyyppiä ja kyseiset treenimuodot ovat suosikkejani. Nyt vähän jo kisoja nähneenä huomaan myös nauttivani vähän rauhallisemmista lajeista kuten golf. Olen kuitenkin ottanut speedgolfin työn alle harjoittelussa.

Lajien kirjo on omalla kohdallani monipuolinen ja koitan pitää niin aina jatkossakin. Ratsastamista olen harrastanut koko ikäni. Lisäksi harrastuksiin ovat kuuluneet ja kuuluvat aina ajoittain jalkapallo, uinti, koripallo, tennis, maantiepyöräily ja laskettelu, kahden mäyräkoirani kanssa ulkoilua unohtamatta. Pyrin kokeilemaan uusia lajeja aina tilaisuuden tullen ja aika usein huomaan hurahtavani johonkin lajiin. Pyrin pitämään kaikessa tekemisessäni huumorin, hauskuuden ja liikkumisen tuoman ilon mukana.   

Mikä on taustasi liikunta-alalta?

Aloitin valmennusurani 15-vuotiaana yleisurheilukoulunvetäjänä. Tämä homma jatkuikin joka kesä aina sinne lukion loppuun saakka, jonka jälkeen keskityin vain pikajuoksuun. Vuonna 2014 olin harrastellut CrossFittiä vajaan vuoden, kun salilta kysyttiin, jos pääsisin auttamaan valmentamisessa. No tämän jälkeen olenkin valmentanut säännöllisesti muutamilla eri CrossFit-saleilla ja käynyt seminaareja valmentamiseen liittyen.

Mikä on parasta CrossFit Kehässä?

Parasta on ihmiset, jotka käyvät Kehällä. On kiva jakaa sama kiinnostuksen kohde, CrossFit, heidän kaikkien kanssa. Koen, että Kehälle on todella helppo tulla myös omina huonoina päivinä ja yllättäen pois lähtiessä on fiilikset muuttuneet paremmiksi. Tunnelma on erittäin jalat maassa, vaikka uusia kasvoja näkeekin usein Kehällä. Oma havaintoni on, että todella monella tyypillä, joka astuu Kehän ovista sisään, on hymy naamalla. Se on tosi iso ja hyvä juttu!

Mikä on tavoitteesi valmentajana?

Tavoitteeni valmentaja on auttaa ihmisiä liikkumaan paremmin ja sitä kautta myös voimaan paremmin. Pyrin siihen, että se 60 minuuttia, kun ihmiset tulee tunnille, on heidän vuorokautensa tehokkain tunti ja koitan jakaa sekä nostaa hyvää fiilistä. Valmentajana koen suurta iloa, kun ihmiset oppivat uutta ja ovat niin sanotusti fiiliksissä treenaamisesta. Lisäksi koen tavoitteena itselleni valmentajana, sen että saisin ihmiset ymmärtämään myös paremmin sen, mikä on CrossFitin merkitys heille omassa arjessa ja mitä salilla touhuamisesta opitaan, mitä arvoja ja taitoja opitaan ja otetaan käyttöön myös salin ulkopuolella. CrossFit on paljon isompaa kuin se 60min wodi salilla.

Mitkä ovat terveisesi CrossFit Kehän jäsenille?

Kiitos teille, että käytte Kehällä! Tiedän, että moni teistä näkee paljon vaivaa sen eteen, että saatte aikatauluunne mahtumaan sen 60min tunnin, arvostan sitä! Ymmärrän, että monilla on kiire arjessa (työt, lasten harrastukset etc.), joten jatkakaa vaan samaan malliin. Saavu paikalle, tee töitä ja nauti liikkumisesta.

Kerro itsestäsi jotain mitä harva tietää

Olen intohimoinen ompelun harrastaja ja varmaan ainakin puolet ei urheiluvaatteistani on itse tehtyjä. Arvostan kaikkea käsin tehtyä.


Tiinaan törmäätte ainakin torstai-illoissa, jonka lisäksi Tiina vetää suosittuja Kids-tuntejamme.

Jos haluat päästä Tiinan oppeihin, ilmoittaudu seuraavalle vapaalle alkeiskurssille osoitteesta www.crossfitkeha.fi/aloittaminen