Mitä on CrossFit

Mitä on CrossFit

CrossFit on laaja-alainen voima- ja kunto-ohjelma, joka perustuu monipuolisiin ja vaihteleviin toiminnallisiin liikkeisiin. Treenit ovat lyhyitä ja intensiivisiä ja niissä yhdistellään esimerkiksi juoksua, soutua, voimisteluliikkeitä, painonnostotangolla tehtäviä liikkeitä, naruhyppelyä ja kahvakuulaliikkeitä. CrossFitin erikoisuus ja paras puoli on sen monipuolisuus ja erikoistumattomuus.

Tavoitteena on kehittää tasaisesti urheilijan kaikkia kymmentä tärkeää ominaisuutta:

  1. hapenottokyky
  2. lihaskestävyys
  3. maksimivoima
  4. notkeus ja liikkuvuus
  5. äjähtävä voima
  6. nopeus
  7. koordinaatio
  8. ketteryys
  9. tasapaino
  10. liiketarkkuus

Liikkeet

CrossFitissä käytettävät toiminnalliset liikkeet ovat luonnollisia ja turvallisia. Toiminnallinen liike ei ole yksittäisen lihaksen treenaamista vaan luonnollisten liikkeiden ja liikeratojen harjoittamista.

Vaihtelevuus

Yksikään treeniviikko ei ole samanlainen. Sama yksittäinen treeni saattaa toistua vain muutaman kerran vuodessa. Treeneissä käytettäviä liikkeitä, välineitä, kestoa, vastusta, toistojen määrää ja ympäristöä vaihdellaan jatkuvasti. Monipuoliset treenit pitävät harjoittelun mielekkäänä. CrossFitiä suosivat monet ammattilaiset kuten poliisit, palomiehet ja ammattisotilaat, mutta nykyään suurin osa treenaajista on ihan tavallisia työssäkäyviä tai opiskelevia nuoria, isiä ja äitejä, jotka haluavat pitää kunnostaan huolta.

Henkilökohtainen pienryhmissä toteutettu valmennus takaa sen, että CrossFit soveltuu erinomaisesti sekä huippu-urheilijan että tavallisen kuntoilijan voima- ja kunto-ohjelmaksi. Alkeiskursseilla maksimiryhmäkoko on 12. CrossFit harjoitukset ovat muokattavissa kaiken ikäisille ja kuntoisille ihmisille.